Reddingswerkers helpen een slachtoffer van de brand in het WTC in Hong Kong
NOS NieuwsAangepast

Brand in WTC Hongkong geblust, honderden mensen van dak gehaald

De brand in het World Trade Center in Hongkong is onder controle, melden lokale autoriteiten. Honderden mensen zaten vast op het dak van het gebouw op de 39ste verdieping. Minimaal dertien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, melden lokale media. Eén van hen zou in kritieke toestand verkeren.

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig:

Brandweer en hulpverleners massaal aanwezig bij brand WTC Hongkong

Volgens de krant South China Morning Post zijn in totaal ongeveer 1200 mensen geëvacueerd. Ongeveer 300 mensen werden naar het dak van het gebouw gebracht, waar ze moesten wachten tot ze gered werden.

De brand brak rond 12 uur 's middags lokale tijd uit. Rond 15 uur melden lokale autoriteiten dat de brand onder controle was.

Verbouwing gaande

Het WTC-gebouw doet dienst als winkelcentrum en kantoortorencomplex, maar het winkelgedeelte en de parkeergarage in de kelder worden al enkele maanden verbouwd. Alle winkels staan daarom leeg. Alleen de restaurants tussen de 6de en 13e verdieping en kantoorruimte tussen de 14e en 38e verdieping waren nog in bedrijf.

De politie meldt dat de brand mogelijk is uitgebroken in de schakelkamer op de benedenverdieping van het winkelcentrum. Daarna zou het vuur zich hebben verspreid via steigers die tegen een deel van het gebouw staan.

De ernst van de brand werd ingeschaald op niveau drie. Branden in de stad worden beoordeeld op een schaal van één tot vijf, waarbij de laatste de ernstigste is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl