Skip Voogd
NOS Nieuws

Radiomaker Skip Voogd op 88-jarige leeftijd overleden

Radiomaker Skip Voogd is overleden, meldt de mediasite Spreekbuis. Hij is 88 jaar geworden. Voogd was muziekjournalist en stapte in de jaren 50 over naar de radio, waar hij in 1958 begon met het VARA-programma Muziek Kiosk.

Later ging hij radioprogramma's voor jongeren maken. Met Jos Brink werkte hij voor de AVRO samen aan een nieuw tienerprogramma dat de Tussen 10+ en 20- heette, een concurrent van het populaire VARA-programma Tijd voor Teenagers van Herman Stok en Co de Kloet.

Skip Voogd met collega's onder wie Jos Brink

Voogd was ook presentator van Swing Express voor de AVRO en werkte verder jarenlang voor de NCRV, waar hij in 1995 met pensioen ging. In 1965 was hij namens die omroep betrokken bij het opzetten van radiozender Hilversum 3, het huidige NPO 3FM.

In een interview aan het einde van zijn loopbaan vertelde hij dat hij na enkele maanden van de zenderbazen van Hilversum 3 het dringende verzoek kreeg "of het met minder gitaren kon".

In datzelfde interview noemde hij zijn tijd bij de AVRO "de leukste tijd". Zijn voorkeur lag bij lichte muziek uit Amerika en Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl