Philipp Max en Mario Götze voor het Europa League-duel met AS Monaco in oktober Pro Shots

Mario Götze en Philipp Max keren in het beslissende Europa League-groepsduel van PSV met Real Sociedad terug bij de selectie en kunnen ook starten. Dat liet trainer Roger Schmidt woensdagmiddag weten.

Götze ontbrak zaterdag in de eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht vanwege rugklachten, maar is voldoende hersteld. Max was de afgelopen vier wedstrijden absent vanwege een coronabesmetting, maar is nu ook weer fit.

Ook Richard Ledezma is door PSV-trainer Roger Schmidt in de selectie opgenomen. De 21-jarige Amerikaan liep een jaar geleden een zware kruisbandblessure op en maakte maandag zijn rentree bij Jong PSV. De geblesseerde Davy Pröpper is nog niet van de partij, net als Eran Zahavi en Ryan Thomas.

Spelen voor de winst

PSV plaatst zich bij een gelijkspel voor de volgende ronde van de Europa League, maar Schmidt is niet van plan om op een remise te spelen. "We moeten vertrouwen hebben in onszelf. We moeten voor de winst gaan. We zijn geen team dat voor een gelijkspel moet gaan."

NOS

PSV plaatst zich donderdag met een gelijkspel tegen Real Sociedad voor de knockout-fase van de Europa League. Bij een nederlaag wordt PSV derde in de groep en gaan de Eindhovenaren na de winterstop verder in de Conference League.

Bod RB Leipzig afgewezen

Schmidt kreeg onlangs een aanbod om trainer te worden van RB Leipzig, maar de Duitse trainer besloot dat af te wijzen. "Toen ik hier een contract tekende voor twee jaar was ik van plan om ook echt twee jaar te blijven. Ik ben blij hier en respecteer het contract."

Wil het afwijzen van een tussentijds contract ook zeggen dat hij komend seizoen nog trainer is van PSV? "Het zegt niets over volgend jaar. We hebben eerst nog vijf belangrijke wedstrijden tot de winterstop en dan is er ruimte om te praten over eventuele contractverlenging."

Schmidt wijst aanbod RB Leipzig af: 'Ik ben blij bij PSV'

STER reclame