De in opspraak geraakte IMF-topman Dominique Strauss-Kahn krijgt mogelijk nóg een rechtszaak aan zijn broek.

De Fransman is in New York beschuldigd van het aanranden van een kamermeisje. Nu dreigt ook de Franse schrijfster Tristane Banon aangifte te doen van aanranding.

'Bronstige chimpansee'

De oud-minister zou Banon in 2003 hebben aangerand toen ze hem interviewde voor een boek. Ze deed geen aangifte, omdat ze naar eigen zeggen "niet de rest van haar leven bekend wilde staan als het meisje dat problemen had met de politicus".

Tijdens een tv-programma in 2007 bracht Banon de zaak toch naar buiten. Terwijl ze over het voorval sprak, werd de naam van Strauss-Kahn weggepiept. Banon omschreef hem als een "bronstige chimpansee" die ze van zich moest afslaan. "Het eindigde slecht... Heel gewelddadig... Ik heb hem geschopt."

Line-up

Strauss-Kahn werd afgelopen weekend in New York door een kamermeisje beschuldigd van aanranding. Volgens de 32-jarige vrouw probeerde de IMF-topman haar in zijn hotelkamer uit te kleden en te dwingen tot orale seks.

Het kamermeisje ontsnapte en waarschuwde de leiding van het hotel. Toen de politie arriveerde, was Strauss-Kahn weg. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt in een vliegtuig dat op het punt stond naar Parijs te vertrekken.

Innmiddels is Strauss-Kahn in een line-up als schuldige aangewezen door de vrouw. De politie van New York heeft hem meegenomen voor een lichamelijk onderzoek. Later vandaag wordt hij voorgeleid aan de rechter.

President

Strauss-Kahn is lid van de Franse Socialistische Partij. Hij wordt gezien als de belangrijkste uitdager van president Sarkozy bij de Franse verkiezingen volgend jaar. Hij zou een goede kans maken om de zittende president te verslaan.

De Fransman, die bekendstaat als rokkenjager, kwam een paar jaar geleden ook al in opspraak toen uitkwam dat hij een affaire had met de Hongaarse econome Piroska Nagy, die net als hij bij het IMF werkte. Strauss-Kahn maakte publiekelijk zijn excuus en noemde de affaire "een beoordelingsfout". Hij werd vrijgesproken van machtsmisbruik en zijn vrouw vergaf hem zijn "slippertje". Nagy vertrok bij het IMF.

STER reclame