Chris Cuomo in 2020 Reuters

CNN heeft presentator Chris Cuomo ontslagen omdat hij zijn broer Andrew heeft geholpen toen die eerder dit jaar door meerdere vrouwen werd beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag. In verband met die beschuldigingen trad de Democraat in augustus af als gouverneur van New York.

Chris Cuomo werd eerder deze week al geschorst door de zender in afwachting van de uitkomst van een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de verdediging van zijn broer. Uit vrijgegeven verslagen van het Openbaar Ministerie in New York was gebleken dat Cuomo veel verderging om zijn broer te helpen dan was aangenomen.

Zo zou hij zijn broer vooraf op de hoogte hebben gebracht van negatieve berichtgeving over de beschuldigingen en zijn contacten binnen de mediawereld hebben gebruikt om voor het advocatenteam van zijn broer meer informatie los te krijgen over de zaak en de vrouwen die erbij betrokken waren.

Nieuwe informatie

CNN schakelde een "gerespecteerd advocatenbureau" in om de zaak te onderzoeken. "Tijdens het onderzoek is nieuwe informatie aan het licht gekomen", zegt CNN. Die leidde ertoe dat Cuomo vandaag op staande voet werd ontslagen. Om wat voor informatie het gaat, vermeldt de zender niet.

The New York Times schrijft wel dat CNN deze week op de hoogte werd gebracht van een beschuldiging aan het adres van Cuomo van seksuele intimidatie. De beschuldiging zou komen van een voormalige vrouwelijke collega, die een advocaat in de arm heeft genomen. Het is volgens The New York Times onduidelijk of die zaak heeft meegewogen bij het ontslag van de presentator. Chris Cuomo laat via een advocaat aan de krant weten dat hij de beschuldiging tegenspreekt.

Op Twitter reageerde Cuomo op zijn ontslag. "Dit is niet hoe ik afscheid wilde nemen van CNN, maar ik heb al gezegd waarom en hoe ik mijn broer geholpen heb. Hoewel dit teleurstellend is, ben ik trots op het team van Cuomo Prime Time, de best bekeken show op CNN."

STER reclame