ANP

Veldrijdster Lucinda Brand heeft in de Superprestigiewedstrijd in Boom haar vierde zege (van de vijf wedstrijden tot nu toe) in dit seizoen geboekt.

De Europees- en wereldkampioene kwam in de eerste ronde nog op achterstand, maar reed in de tweede omloop naar koploopster Inge van der Heijden. In de derde van vijf rondes was de Nederlandse alweer gevlogen.

Het veld in het Belgische Boom was door de regen in een grote modderpoel veranderd en dat bleek in het voordeel van Van der Heijden. Zij bleef op de modderige stroken en klimmen langer op de fiets dan haar concurrenten.

Hegemonie

De Nederlandse was echter niet bestand tegen de overmacht van haar landgenoot Brand. Toen ze vlak na de ontsnapping van de leidster in het Superprestige-klassement ook nog eens onderuit gleed, was de wedstrijd al beslist.

De Nederlandse vrouwen domineren het veldrijden momenteel. In de top-tien van het klassement zijn slechts twee Belgen te vinden. Brand leidt zoals gezegd het klassement, zij wordt op de voet gevolgd door Denise Betsema en Annemarie Worst.

Daarna vinden we Van der Heijden, Aniek van Alphen, Yara Kastelijn, Manon Bakker en Ceylin Del Carmen Alvarado terug in de top tien van het klassement. Marion Norbert Riberolle en Sanne Cant houden op plek 7 en 9 nog de eer hoog voor België.

Van Aert wint bij de mannen

Bij de mannen pakte Wout van Aert bij zijn eerste veldrit van het seizoen direct de zege. De Belg was in de blubber in het Belgische Boom iedereen de baas in de vijfde Superprestigerace dit seizoen.

Eli Iserbyt was tot nu toe de grote man bij het veldrijden met twaalf zeges in negentien wedstrijden. In Boom kreeg hij echter met de toppers Van Aert en Tom Pidcock te maken.

Van Aert nam al snel de leiding, sloeg op een modderige klim een gaatje en reed almaar verder weg. Tien man streden, op anderhalve minuut, om de tweede plaats. Die ging naar Toon Aerts.

Lars van der Haar werd derde, voor klassementsleider Iserbyt. Pidcock,ook in zijn eerste veldrit, werd zevende.

STER reclame