Een auto wordt gecontroleerd door de marechaussee NOS

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond op de A12 bij Zevenaar een Duitse man aangehouden die nog een celstraf van 15 jaar moet uitzitten. De man was veroordeeld voor moord en werd internationaal gezocht.

De man viel door de mand tijdens een controle. Hij bleek in bezit te zijn van een vervalst paspoort. Na onderzoek naar de werkelijke identiteit van de man, wees het controlesysteem uit dat de man werd gezocht. "Dit zijn de vangsten waarvoor je deze controles houdt", zegt een woordvoerder van de Koninklijke Mareschaussee tegen Omroep Gelderland.

Een mobiel team van de marechaussee controleert vaker bij Zevenaar, vlak bij de Duitse grens. De A12 is namelijk onderdeel van de zogenoemde 'Wit-Rusland-route', waar migranten uit landen als Irak en Afghanistan gebruik van maken. De marechaussee houdt kortdurende controles op mensensmokkel op verschillende plekken in het grensgebied.

De marechaussee heeft dit jaar tijdens controles al 1300 signaleringen gehad van mensen die worden gezocht, maar ook of iemand nog boetes moet betalen of bijvoorbeeld nog dna moet afstaan. Ook zijn dit jaar tot nu toe 230 mensen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

STER reclame