Ronaldo viert zijn eerste treffer

Ronaldo passeert grens van achthonderd treffers en schenkt United zege op Arsenal

Afgelopen zondag werd Ronaldo nog verrassend buiten de basis gehouden in de topper tegen Chelsea, vier dagen later liet het Portugese fenomeen weer van zich spreken in een treffen met Arsenal.

De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar tekende op Old Trafford voor de 800ste en 801ste officiële doelpunten in zijn carrière. Met zijn treffers loodste de 36-jarige aanvaller Manchester United met 3-2 langs Arsenal. De meeste treffers scoorde Ronaldo voor Real Madrid (450), gevolgd Manchester United (130), Portugal (115), Juventus (101) en Sporting Portugal (5).

Onder toeziend oog van de nieuwe trainer van United Ralf Rangnick kwam Arsenal op een bijzondere manier op 0-1. Emile Smith Rowe schoot net buiten de zestien meter binnen, maar pas toen zag de arbiter Martin Atkinson dat doelman David De Gea met de rug naar het veld op de doellijn lag.

De stand in de Premier League.

De tv-beelden werden uitgebreid bestudeerd, maar als er al iets was gebeurd met de Spanjaard, was dat door een ploeggenoot veroorzaakt. Geen reden dus om de goal af te keuren. Op slag van rust trok Bruno Fernandes de stand gelijk.

In de tweede helft was het aan Ronaldo. Op aangeven van Marcus Rashford tikte hij beheerst de 2-1 binnen en na de gelijkmaker van Martin Ødegaard kwam de 3-2 uit een strafschop. Bij United viel Donny van de Beek in de 90ste minuut in.

Rangnick zondag op de bank

De 63-jarige Rangnick kreeg donderdag zijn werkvergunning binnen en zal zondag tegen Crystal Palace voor het eerst op de bank zitten. Rangnick is binnengehaald als opvolger van de vorige week ontslagen Ole Gunnar Solskjaer.

Tot dusver zat Michael Carrick als eindverantwoordelijke op de bank. Onder de oud-speler van United won de Engelse club in de Champions League met 2-0 bij Villarreal, hield het koploper Chelsea in de Premier League op 1-1 en werd donderdagavond rivaal Arsenal dus verslagen.

In drie duels onder leiding van Antonio Conte zijn de Spurs nog ongeslagen.

Eerder op de avond kwam Tottenham Hotspur in actie. Op eigen veld wonnen de Londenaren zonder al teveel moeite van Brentford City: 2-0. Een ongelukkig eigen doelpunt van Brentford-verdediger Sergi Canos zorgde voor de 1-0. Ploeggenoot Pontus Jansson kopte de bal tegen de Spanjaard aan en zag de bal in eigen doel belanden.

In de tweede helft bekroonde Son Heung-Min een counter met het beslissende doelpunt. International Steven Bergwijn viel in de 87e minuut in. Op de ranglijst klom Tottenham naar de zesde plaats. Brentford staat twaalfde.