Beeld van de tweede divisie amateurs TEC tegen Rijnsburgse Boys Pro Shots
Sport en corona

De competities in de hoogste klassen van het amateurvoetbal worden na komend weekeinde tot half januari stilgelegd. Dat heeft de KNVB besloten nu duidelijk is geworden dat het voorlopig niet is toegestaan om na 17.00 uur te sporten. Het betreft alle teams (zowel senioren als jeugd vanaf 13 jaar) die uitkomen in de A-categorie (prestatief).

Voor de teams uit de B-categorie (recreatief) gaat de competitie tot de winterstop gewoon door en dat geldt ook voor de jongste spelers (tot en met 12 jaar). Mochten de coronamaatregelen van het kabinet het toelaten, dan is het de bedoeling dat alle competities half januari, na de winterstop, worden hervat.

De KNVB had al besloten om het amateurvoetbal voor aankomend weekend deels stil te leggen, maar wilde het Kamerdebat van afgelopen woensdag nog afwachten voor de periode daarna. De voetbalbond en sportkoepel NOC*NSF hadden de hoop de Tweede Kamer te bewegen het tijdstip van 17.00 uur op te rekken naar 20.00 uur, om zo meer trainingen mogelijk te maken.

Nu onverstandig

Het kabinet wilde er echter niet aan. "Dat zou betekenen dat er veel contacten en verplaatsingen zijn, ook van ouders die hun kind komen brengen en halen. Dat moeten we nu niet hebben, het is erg onverstandig, omdat we in een ernstige crisis zitten", zei demissionair premier Mark Rutte tijdens het debat.

Begin deze week liet directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee al weten de wedstrijden in de A-categorie van komend weekend stil te leggen.

Directeur amateurvoetbal Van der Zee: 'We gaan het per weekend bekijken'

STER reclame