ANP
NOS Sport

Franse judokampioene Pinot deelt foto van huiselijk geweld: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

De Franse sportwereld is opgeschrikt door berichten van olympisch judokampioene Margaux Pinot. De Franse judoka zegt afgelopen weekend slachtoffer te zijn geworden van huiselijk geweld. Haar vriend, coach en ex-wereldkampioen Alain Schmitt werd aangehouden, maar wegens gebrek aan bewijs is hij alweer vrijgelaten.

In de nacht van zaterdag op zondag schakelde de buurman van Pinot de politie in nadat de toegetakelde judoka bij hem had aangeklopt. Schmitt zou die avond dronken zijn geweest.

De vroege vrijlating van de ex-wereldkampioen zorgt voor veel verontwaardiging, ook bij Pinot. Zij reageerde op Twitter met een boos bericht, waarbij ze ook een foto van haar verwonde gezicht de wereld instuurde.

"In de nacht van zaterdag op zondag ben ik slachtoffer geworden van een aanval bij mij thuis door mijn partner en trainer", aldus Pinot. "Ik werd beledigd, kreeg klappen, mijn hoofd is meerdere keren tegen de grond geslagen. En uiteindelijk ben ik gewurgd."

"Ik dacht dat ik dood zou gaan", gaat ze verder. "Ik heb verschillende verwondingen, waaronder een gebroken neus, en ik mag tien dagen niets doen. Justitie heeft vandaag besloten om hem vrij te laten. Wat is hun oordeel waard tegenover mijn verwondingen en het bloed op de vloer van mijn appartement? Wat ontbrak er? De dood, misschien? Wellicht heeft het judo mij gered."

Ook Schmitt gewond

Schmitt heeft in een verklaring laten weten Pinot niet te hebben geslagen. Hij beweert dat de verwondingen komen doordat ze tegen dingen is aangelopen tijdens de ruzie. Ook heeft hij tijdens de rechtszitting laten weten dat ook hij tijdens een handgemeen met Pinot gewond raakte.

Op de Franse televisie werden foto's van hem vertoond waarop hij ogenschijnlijk een blauw oog heeft.

jeanmarcmorandini.com

De 27-jarige Pinot won afgelopen zomer bij de Olympische Spelen in Tokio goud op het teamonderdeel. In 2020 werd ze Europees kampioen in de klasse tot 70 kilogram.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl