Erwin Koeman is per direct opgestapt als trainer van Beitar Jeruzalem en heeft tevens een punt gezet achter zijn trainersloopbaan. "Ik wilde graag door, maar dat gaat niet vanwege persoonlijke omstandigheden."

De 60-jarige Koeman was sinds afgelopen zomer in dienst bij de club uit Jeruzalem, waar het de afgelopen maanden zeer onrustig was. Zo werd enkele weken geleden clubeigenaar Moshe Hogeg aangehouden op verdenking van fraude, zeden- en drugsdelicten.

Met pensioen

Koeman zegt op de website van Beitar Jeruzalem echter op te stappen om persoonlijke redenen. "Ik ben verliefd geworden op deze plek en de mensen hier en wilde graag doorgaan. Maar ik moet nu stoppen vanwege persoonlijke omstandigheden. En de tijd is ook gekomen om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer."

Koeman, die vorig jaar een hartoperatie onderging, was hoofdcoach van RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven. Tevens was hij bondscoach van Oman en Hongarije en werkte de oud-international als assistent bij PSV, Southampton, Everton en Fenerbahçe.

STER reclame