Zeljko Petrovic wil niet dat Ayman Hussein nog een penalty neemt AFP

Bondscoach Zeljko Petrovic van Irak heeft zijn excuses aangeboden voor de opmerkelijke manier waarop hij dinsdag in de slotfase van het Arab Cup-duel met Oman ingreep bij een penalty voor Irak.

Petrovic stormde diep in blessuretijd het veld in om te voorkomen dat Aymen Hussein, die zojuist een penalty had gemist, de strafschop zou overnemen. De debuterende bondscoach wees te midden van alle consternatie een andere speler, Hasan Abdulkareem, aan. Die schoot wel raak waardoor het duel in 1-1 eindigde.

Door het stof

De actie van de Serviër had dus succes, maar zorgde wel voor verbaasde gezichten en een chagrijnige Hussein. Na de wedstrijd ging Petrovic door het stof, zo is te zien op onderstaande beelden uit de kleedkamer.

"Ik heb zojuist bij de krant mijn excuses aangeboden aan Aymen", vertelt Petrovic aan zijn selectie. "Ik mag zoiets nooit doen in mijn leven en voel me heel slecht voor Aymen. Het is heel moeilijk uit te leggen, maar als hij de tweede strafschop zou missen, zou het een groot probleem zijn voor mij en Aymen in Bagdad."

"Als er hier één speler superprofessioneel en superpositief is, is het Aymen", vervolgt de oud-trainer van onder meer Willem II. "Ik voel me er niet goed over, maar wat gebeurd is, is gebeurd." De spelers van Irak beantwoorden zijn toespraak met applaus.

Bekijk de beelden van de veldbestorming van Zeljko Petrovic.

Debuut Petrovic als bondscoach van Irak eindigt als druktemaker op het veld Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Petrovic was de assistent van Dick Advocaat, die vorige week opstapte als bondscoach, en staat nu aan het roer bij het nationale elftal van Irak. Het duel met Oman, dat in 1-1 eindigde, was het debuut van de Serviër.

Eerste editie Arab Cup

De FIFA Arab Cup is een toernooi tussen Arabische landen in Qatar, dat geldt als voorbereiding op het WK van volgend jaar. Petrovic speelt vrijdag met Irak tegen Bahrein en sluit de groepsfase maandag af tegen Qatar.

STER reclame