Inwoners van Tel Aviv kopen fruit op een markt AFP

Tel Aviv is de duurste stad om in te leven, volgens een jaarlijks onderzoek van The Economist Intelligence Unit. Hoofdreden is volgens de onderzoekers dat de Israëlische munt, de sjekel, in waarde is toegenomen ten opzichte van veel andere munten. Dat komt vermoedelijk mede door de snelle corona-vaccinatiecampagne van Israël.

Een inwoner van de Israëlische stad heeft onder meer last van de hoge prijzen in de winkels, in vergelijking met andere steden. Zo is alcohol er relatief duur, maar ook voor vervoer en recreatie is een inwoner veel geld kwijt.

Vorig jaar was Parijs nog de duurste stad. De Franse stad staat nu op de tweede plek op de ranglijst.

Amsterdam staat op de ranglijst op een gedeelde veertigste plek en behoort daarmee tot de tien grootste dalers op de lijst. Vorig jaar stond de hoofdstad nog op plek 32. In de subcategorie van brandstof staat Amsterdam wel zeer hoog. Alleen in Hong Kong moeten mensen meer betalen voor een liter benzine.

De ranglijst wordt jaarlijks samengesteld door prijzen voor goederen en diensten in 173 steden om te rekenen naar prijzen in Amerikaanse dollars. Deze prijzen worden dan vergeleken met de andere steden.

STER reclame