ANP

Duitsland wil per 1 februari 2022 een vaccinatieplicht invoeren. Hoe ziet de situatie er daar uit en hoe ethisch is een vaccinatieplicht? Marja Verburg van het Duitslandinstituut en filosoof en Ethicus Fleur Jongepier over de situatie.

Piet Costa wordt verdacht van het smokkelen van duizenden kilo's cocaïne. Ook is hij verdachte in de zaak van de martelcontainers in Wouwse Plantage. Wie is deze man? Misdaadjournalist Jan Meeus van NRC vertelt over de crimineel.

De Franse artiest Josephine Baker kreeg deze week een ereplek in het Pantheon in Parijs. Baker is altijd een inspiratiebron geweest voor illusionist Hans Klok.

Hoe verbonden voelt de nieuwe generatie Papoea's zich nog met de geschiedenis en het eiland? Jongeren Femke Schouten en Mansyowi Berhitu praten over hun afkomst.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame