Goedemorgen! Leerlingen vanaf groep 6 moeten een mondkapje op naar school, en de rechtszaak tegen 'de rechterhand van Epstein' Ghislaine Maxwell gaat van start.

Wekdienst liever luisteren?

Het weer: vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Er is een enkele bui mogelijk en het wordt 5 tot 7 graden.

NOS

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op scholen gaan de nieuwe coronaregels in. Leerlingen vanaf groep 6 moeten in de gangen een mondkapje dragen, en krijgen het dringende advies om zich (net als docenten) twee keer per week op het coronavirus laten testen.
  • De luchthaven Rotterdam The Hague Airport is een week dicht vanwege grote onderhoudswerkzaamheden. Alleen de trauma- en politiehelikopter vertrekken nog vanaf het vliegveld.
  • In de VS gaat de rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell van start. Zij wordt verdacht van het ronselen van minderjarige meisjes voor miljardair en zedendelinquent Jeffrey Epstein en zijn netwerk van machtige mannen.
  • In Parijs wordt de Ballon d'Or, oftewel de Gouden Bal voor beste voetballer en voetbalster uitgereikt. De Nederlanders Lieke Martens en Vivianne Miedema zijn genomineerd voor de prijs. In 2020 is geen prijs uitgereikt, vanwege de coronapandemie.

Wat heb je gemist?

Op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee een echtpaar aangehouden dat uit het quarantainehotel in Badhoevedorp was gevlucht. In dit hotel verblijven de positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika.

Het gaat om een man uit Spanje en een vrouw uit Portugal. De twee werden aangehouden in een vliegtuig dat op het punt stond naar Spanje te vertrekken.

Hoe het echtpaar heeft kunnen ontsnappen, is een raadsel. "Diverse partijen zorgen ervoor dat niemand het hotel in of uit kan, waaronder politie en marechaussee. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is niet bekend", laat een woordvoerder van de marechaussee weten.

De twee besmette reizigers zijn overgedragen aan de GGD.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een kat uit Groningen heeft de afgelopen week een bijzondere reis afgelegd. De 15-jarige kater was een onverwachte passagier op een schip dat vanuit Groningen naar het Zeeuwse Hansweert was gevaren. Hij sprong aan boord van een binnenvaartschip in Groningen. De schipper zag hem wel, maar ging ervan uit dat de kat voor vertrek uit zichzelf ook weer op de kade zou springen.

Het schip vertrok en onderweg, zo'n drie dagen later, werd de kat doorweekt en rillend op het dek gevonden. Men ontfermde zich over de kat en het schip meerde daarna aan in het Zeeuwse Hansweert, waar de schipper de dierenambulance belde. De kat werd ondergebracht in een dierenasiel in Goes en kon al snel worden opgehaald door zijn eigenaar.

Fijne dag!

STER reclame