Michael van Gerwen baalt Steve Welsh/PDC

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd het laatste majortoernooi van dit seizoen te winnen. Hij verloor zondag in de kwartfinales van de Players Championship Finals (PCF) met 10-6 van Peter Wright, die later op de avond in een spannende finale het toernooi op zijn naam schreef.

De 32-jarige Van Gerwen blijft zodoende steken op nul majoroverwinningen dit seizoen. De laatste keer dat de Nederlander geen enkele major in een seizoen won, was in 2011. In zijn hoogtijdagen in 2016 won 'Mighty Mike' acht van de elf grote toernooien.

Van Gerwen won zes van de laatste acht edities van de PCF. In de jacht op zijn zevende titel bleef de winnaar van de laatste twee edities tot 5-5 op gelijke hoogte met zijn tegenstander uit Schotland, maar hij kon de in de afronding scherpe 'Snakebite' vervolgens niet bijhouden.

Teleurstelling

"Ik ben heel teleurgesteld dat ik mijn titel niet verdedig. Ik miste veel te veel dubbels en kan dit alleen mijzelf aanrekenen", tweette Van Gerwen, die zaterdag mede dankzij een 6-3 overwinning op Raymond van Barneveld de kwartfinales had bereikt.

Naast Van Gerwen strandde ook Vincent van der Voort zondagmiddag in de kwartfinales van het majortoernooi. De 45-jarige Nederlander verloor met 10-3 van Jonny Clayton.

Wright wint toernooi

De Players Championship Finals werden zondagavond gewonnen door Peter Wright na een spannende slotfase in de finale tegen Ryan Searle. In de strijd om wie het eerst elf legs had gewonnen, liep Wright uit naar 10-8.

Hij kreeg vervolgens twee kansen op dubbel zes om het toernooi te winnen, maar miste beide keren. Searle leefde op en pakte - nadat Wright op bulls-eye ook zijn derde matchdart had gemist - twee legs op rij.

In de beslissende leg bij een stand van 10-10 trok Wright met zijn vierde matchdart dan toch de overwinning naar zich toe door dubbel zestien te gooien, net voordat Searle zijn kans kon pakken.

STER reclame