Zelfs Dessers kan puntenverlies Feyenoord bij Twente niet voorkomen

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Feyenoord

Feyenoord heeft in de strijd om de bovenste plekken in de eredivisie averij opgelopen bij FC Twente. De Rotterdammers kwamen in een pover duel niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Na de Europese overwintering van donderdag in Praag mikte Feyenoord in Enschede op een succesvol vervolg. Trainer Arne Slot liet Cyriel Dessers, ondanks zijn hoofdrol in Tsjechië, toch weer op de bank beginnen.

Nauwelijks kansen

Dessers zag zijn ploeggenoten in de eerste helft matig presteren. De Rotterdammers ontbeerden creativiteit en creëerden nauwelijks kansen.

Datzelfde gold voor Twente, dat nog wel een schotkans kreeg. Ramiz Zerrouki testte Ofir Marciano. De vervanger van de nog niet fitte Justin Bijlow (corona) liet zich echter niet verrassen.

Pas na rust werd de strijd interessanter. Feyenoord drong steeds meer aan en Fredrik Aursnes (redding Lars Unnerstall) en Bryan Linssen (naast) waren dicht bij een treffer. Twente kon weinig meer uitrichten.

Invalbeurt Dessers

Het wachten was op de invalbeurt van Dessers en die kwam er halverwege de tweede helft. De Belg met Nigeriaanse roots kreeg twee goede mogelijkheden, maar Unnerstall bleek een sta-in-de-weg. Ook Jens Toornstra (schot voorlangs) had het vizier niet op scherp staan.

In blessuretijd stuitte de gevaarlijke Dessers andermaal op Unnerstall. Zo bleef het 0-0 in de Grolsch Veste, waardoor Feyenoord niet meer de ploeg is met het minste puntenverlies in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl