Demissionair premier Rutte bij het Catshuisberaad, vanmiddag ANP

Een 'Sinterklaasakkoord' als slotstuk van de lange formatieonderhandelingen zit er niet in. Dat valt op te maken uit een brief die de informateurs Remkes en Koolmees hebben gestuurd aan Kamervoorzitter Bergkamp.

Ze schrijven dat er goede vorderingen zijn gemaakt bij de bijeenkomsten op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum, afgelopen week. In de week na volgende week, dus na 5 december, wordt de Kamer opnieuw bijgepraat over de formatie, schrijven ze.

Volgens Koolmees en Remkes zijn de onderhandelingen in lijn met de verwachtingen inmiddels vergevorderd, maar over het geheel is nog geen overeenstemming bereikt.

In de brief aan de Kamervoorzitter staat dat de verdere voortgang van de gesprekken mede in het teken staat van verplichtingen die de onderhandelaars hebben in de Kamer of het demissionaire kabinet. Het gaat dan onder meer over de bestrijding van de coronapandemie en de behandeling van de begroting.

Ook vandaag en morgen zou er weer worden gepraat op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum, maar dat kon niet doorgaan door het Catshuisberaad dat wordt gehouden in verband met de vervroegde coronapersconferentie van morgen. Er wordt vandaag wel gesproken over de formatie, maar dat gebeurt in het Logement, aan het Plein in Den Haag.

STER reclame