Jonathan David viert zijn treffer in het Champions League-duel met Red Bull Salzburg. AFP

Op voorhand was groep G niet de meest aansprekende in deze jaargang van de Champions League. Maar met nog een speelronde te gaan is dit misschien wel de spannendste van allemaal.

Dinsdagavond won het Franse Lille OSC namelijk met 1-0 van koploper Red Bull Salzburg en nam zo de koppositie over. In Sevilla versloeg hekkensluiter Sevilla op zijn beurt VfL Wolfsburg met 2-0.

Canadees David weer goudhaantje

Lille, dat aantrad zonder de geblesseerde Sven Botman, had al twee keer 0-0 gespeeld in deze Champions League-campagne. Omdat de eerste wedstrijd tegen Salzburg eindigde in een 2-1 nederlaag, wisten de Fransen dat alleen een overwinning soelaas zou bieden.

Na ruim een half uur ontplofte het stadion in Lille toen Jonathan David de thuisploeg op voorsprong bracht. Hij kreeg de bal pardoes voor de voeten na wat gerommel van routinier Burak Yilmaz en aarzelde geen moment.

Dat uitgerekend David de treffer maakte, mag geen verrassing heten. De 21-jarige Canadees maakte dit seizoen in 14 competitieduels al 10 keer. Met de nationale ploeg zijn zijn cijfers nog indrukwekkender: mede dankzij de 18 treffers in 23 optredens staat Canada inmiddels op de drempel van het eerste WK sinds 1986.

Salzburg, dat bij een overwinning zeker zou zijn van de knock-outfase, stelde er vanavond weinig tegenover. Sterker, het hachelijkste moment van de slotfase was waarschijnlijk de totaal verkeerd geraakte terugspeelbal van Maximilian Wöber. De oud-Ajacied kwam met de schrik vrij.

Weghorst onderuit tegen Sevilla

In het andere duel in deze groep ging Wout Weghorst met VfL Wolfsburg met 1-0 onderuit in Sevilla en zakte naar de laatste plaats in groep G. Na 12 minuten maakte Jordán op aangeven van oudgediende Ivan Rakitic de enige treffer. In de 97ste minuut maakte Rafa Mir er ook nog 2-0 van.

Mickey van de Ven (Wolfsburg) en Karim Rekik (Sevilla) bleven de hele wedstrijd op de bank.

Wout Weghorst baalt in het duel met Sevilla. AFP

Door de uitslagen van vanavond is alles nog mogelijk in groep G. Over twee weken reist Sevilla af naar Salzburg. Wolfsburg neemt het in eigen stadion op tegen Lille.

Lille en Salzburg hebben genoeg aan een punt, maar kunnen bij een nederlaag ook nog overal naast grijpen.

Uitslagen en stand Groep G NOS

STER reclame