NOS VoetbalAangepast

"Hier doe je het allemaal voor"

"Hier doe je het allemaal voor", stelde Gregory van der Wiel na afloop van Ajax-FC Twente (3-1).

"Al een paar jaar lang", verwees de rechtsback van Oranje naar de zeven jaren waarin Ajax naast de titel greep. "Zelfs na ADO Den Haag (0-1, red.), toen veel mensen ons afschreven, ben ik er in blijven geloven."

Op de vraag van Joep Schreuder of Van der Wiel ook volgend seizoen bij Ajax voetbalt, stelde hij: "Zeker. Ja."

Ook Demy de Zeeuw bleef er een seizoen lang in geloven. "Het was lang uitzichtloos, maar ik heb er altijd in geloofd. Dat wordt beloond", aldus de middenvelder, die met AZ in 2009 al eens een titel pakte.

"Het was vechten"

Siem de Jong werd gekozen tot man van de wedstrijd dankzij zijn twee treffers. "We hebben de eerste helft goed druk gezet. Op een gegeven moment was het gewoon vechten en gelukkig viel die 3-1", aldus de oudste De Jong, die zijn broertje Luuk vorig jaar de titel zag winnen.

"Stiekem gunt hij het mij wel."

De Boer: "Gesnakt naar derde ster"

"Die derde ster, de supporters hebben er zo naar gesnakt en voor hen ben ik zó blij", aldus Frank de Boer, die in december het roer overnam van Martin Jol. "Het kan altijd. Als het publiek dat beseft, zijn we hier bijna onoverwinnelijk."

"Ik had er een goed gevoel over. Als je de eerste wedstrijd wint, dan de tweede vaak niet", zo verwees De Boer naar de bekerfinale die eerder deze maand werd verloren van FC Twente. "We hebben keihard voor dit succes gevochten. Het is mooi dat onze voetbalfilosofie al zo snel tot succes heeft geleid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl