Feyenoord-aanhang in het stadion in Berlijn
NOS Voetbal

Feyenoord moet recordboete betalen na Europese duels met Union Berlin

Feyenoord moet na de gewonnen Europese thuiswedstrijd tegen Union Berlin een recordboete van 91.000 euro betalen vanwege meerdere overtredingen van supporters in het stadion.

Na het duel in de Conference League, dat Feyenoord met 3-1 won, kreeg de club die straf opgelegd vanwege het afsteken van vuurwerk, het blokkeren van de trappen en "het provocerend uiten van beledigende teksten" door supporters. Voor de laatste twee straffen heeft Feyenoord de UEFA gevraagd om nadere toelichting.

Ook de gewonnen uitwedstrijd in Berlijn (1-2) leverde de club een flinke boete van 62.750 euro op, vanwege het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen. De totale straf na de twee duels met de Duitse club bedraagt daardoor 153.750 euro.

Rond beide duels waren er buiten het stadion ook incidenten met de aanhang van de twee clubs. Zo viel een groep Feyenoord-hooligans de Duitse clubleiding aan tijdens een etentje in een Rotterdams restaurant. Ook werden meerdere aanhangers van Union Berlin opgepakt.

Zes geldstraffen na Europese duels

Feyenoord heeft dit seizoen in de Europese campagne al zes geldstraffen opgelegd gekregen door de UEFA. De club "betreurt het ten zeerste" dat het bijna 280.000 euro aan boetes heeft moeten betalen, zo schrijft Feyenoord in een bericht op de website.

"We roepen het hiervoor verantwoordelijke deel van de supporters andermaal op om te stoppen met bovengenoemde gedragingen die de club grote financiële en overige schade berokkenen", aldus de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl