PSV niet naar voorrondes CL

PSV is door een 0-0 gelijkspel bij FC Groningen een startbewijs voor de Champions League-voorronde misgelopen. Groningen bleef daardoor steken op plaats vijf.

Beide ploegen moesten winnen, maar lange tijd leek het er op dat ze vooral niet wilden verliezen. De eerste helft was met een paar halve kansjes het aanzien dan ook amper waard.

Pas in de tweede helft zochten de teams vol de aanval en plotseling regende het kansen. Zo miste Ola Toivonen voor open doel en raakte Maikel Kieftenbeld de lat. De laatste tien minuten moest PSV verder met tien man, omdat Atiba Hutchinson na een tweede gele kaart naar de kant moest. Beide ploegen hielden daarna open huis, maar wonder boven wonder werd er niet gescoord.