ANP

Goedemorgen! Vijf jonge mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke mishandeling op Mallorca van afgelopen zomer moeten voorkomen en in Den Haag gaat het formatieoverleg tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie verder.

De dag begint bewolkt met verspreid over het land wat lichte regen of motregen. Vanmiddag breekt de zon vanuit het westen vaker door. Het wordt 11 graden en daarbij staat een matige westenwind. De komende dagen gaat opnieuw de bewolking overheersen, maar tot zaterdag is het wel overwegend droog.

NOS / Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Lelystad is de eerste zitting van de strafzaak over de dodelijke mishandeling op Mallorca afgelopen zomer. Een groep jonge verdachten uit Hilversum zit vast, van wie er nu vijf voor het eerst moeten voorkomen. Vorige week werd bekend dat het Openbaar Ministerie 15.000 euro uitlooft voor de gouden tip in het onderzoek naar de mishandeling.
  • Informateurs Remkes (VVD) en Koolmees (D66) overleggen opnieuw met de fractievoorzitters en secondanten van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het overleg zou aanvankelijk in Hilversum worden gehouden, maar vindt nu plaats in Den Haag.
  • In Amsterdam gaat het documentairefestival IDFA van start. Dat kan doorgaan omdat bioscopen en theaters 's avonds open mogen blijven. Bezoekers moeten voor toegang wel een QR-code laten zien.

Wat heb je gemist?

Het demissionaire kabinet kan nog steeds hopen op steun in de Tweede Kamer voor wetgeving die het mogelijk maakt om in sommige situaties alleen gevaccineerden en van corona genezen mensen toe te laten. Bij het coronadebat, dat vannacht pas om 02.00 uur was afgelopen, werd duidelijk dat niemand op dat 2G-plan zit te wachten, maar dat er ook geen meerderheid is die het helemaal blokkeert.

Volgende week zal moeten blijken of het kabinet groen licht krijgt voor de wetswijziging die in voorbereiding is. Pas dan wordt erover gedebatteerd en gestemd, maar in het debat ging het er al veelvuldig over.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een zelfportret van de Mexicaanse schilder Frida Kahlo heeft op een veiling bij Sotheby's in New York 34,9 miljoen dollar (ruim 30 miljoen euro) opgebracht. Het is het hoogste bedrag dat ooit werd betaald voor een schilderij van een Latijns-Amerikaanse kunstenaar.

Het schilderij zit vol symboliek, vertellen twee Sotheby's-experts in deze video:

Fijne dag!

STER reclame