Tallon Griekspoor EPA

De zegereeks van Tallon Griekspoor duurt maar voort. Met een 6-7, 6-3, 6-4 overwinning op de Slowaak Alex Molcan heeft de tennisser zijn 25ste overwinning op rij geboekt.

Met de zege heeft Griekspoor zich geplaatst voor de finale van het Challenger-toernooi van Bratislava. Als hij zondag wint van de Hongaar Zsombor Piros, heeft de Nederlander zijn achtste titel van het seizoen binnen.

Top-100 binnengedrongen

Griekspoor is opgeklommen naar de 72ste plaats op de wereldranglijst, wat normaal gesproken voldoende is om komend seizoen rechtstreeks toegelaten te worden tot de toernooien op het hoogste niveau. Hij begon het jaar als de mondiale nummer 155.

De laatste keer dat Griekspoor een wedstrijd verloor was op 3 september in de tweede ronde van de US Open. Dat verlies was hem enigszins vergeven: Novak Djokovic was toen de tegenstander.

Jean-Julien Rojer ANP

Jean-Julier Rojer is er niet in geslaagd het ATP-toernooi van Stockholm op zijn naam te schrijven. De dubbelspecialist en zijn Pakistaanse partner Aisam-ul-Haq Qureshi verloren de finale met duidelijke cijfers van Andres Molteni uit Argentinië en Santiago Gonzalez uit Mexico: 6-2, 6-2.

In het enkelspel heeft Tommy Paul het toernooi gewonnen. De Amerikaan was met 6-2, 2-6, 6-4 te sterk voor Denis Shapovalov uit Canada.

Rojer en Koolhof uit elkaar

De finale in Stockholm was de laatste kans voor de 40-jarige Rojer om dit seizoen nog een titel op zijn naam te schrijven. In oktober verloor hij in Antwerpen de dubbelfinale met Wesley Koolhof.

Zaterdag werd ook bekend dat Rojer en diezelfde Koolhof hun samenwerking hebben beëindigd. De tennissers speelden samen sinds mei en wisten geen titel te veroveren. Tijdens de Olympische Spelen moest het duo zich terugtrekken vanwege een positieve coronabesmetting van Rojer.

STER reclame