NOS VoetbalAangepast

Real Sociedad terug aan kop in Spanje, Danjuma met blessure naar Oranje

Real Sociedad heeft de koppositie in Spanje weer overgenomen van Real Madrid dankzij een 2-0 zege bij Osasuna.

David Silva kreeg een beste kans voor de bezoekers, maar Sergio Herrera keerde diens pegel. Het venijn van de Baskische derby zat hem in de staart. Mikel Merino, oud-speler van Osasuna, mocht ongehinderd aanleggen en schoot via een verdediger raak.

Kort voor tijd slalomde Adnan Januzaj langs vier verdedigers, vervolgens werd hij gevloerd. De Belg schoot zelf de penalty binnen.

Dompers Atlético in blessuretijd

Atlético Madrid leek de punten op zak te hebben bij Valencia, maar de ploeg van coach Diego Simeone werd op het scheiden van de markt nog verrast. Hugo Duro zorgde met twee goals in de blessuretijd voor de 3-3 eindstand.

Real Madrid won met 2-1 van Rayo Vallecano en had daarmee zaterdag voor even de leiding overgenomen. Sevilla won de stadsderby bij Real Betis met 2-0 en kwam zodoende op gelijke hoogte met Real.

Blessure Danjuma

Arnaut Danjuma Groeneveld raakte in de aanloop naar de laatste interlands van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie geblesseerd. De aanvaller van Villarreal moest zich al in de 12de minuut van het thuisduel met Getafe (1-0 winst) laten vervangen.

Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van Danjuma is. Volgens trainer Unai Emery van Villarreal is zijn buitenspeler niet zwaar geblesseerd. "Hij kreeg een tik op een knie en meldt zich normaal gesproken bij het Nederlands elftal. Daar moet blijken hoe snel hij helemaal weer fit is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl