Donderdag werden 400 migranten van een zinkende houten boot gered door de Sea-Eye 4
NOS Nieuws

Italië laat Duits hulpschip met 800 migranten aanmeren op Sicilië

Na dagen rondvaren op zee heeft een Duits schip met 800 migranten aan boord toestemming gekregen om aan te meren in Italië. De Italiaanse autoriteiten laten het schip van hulporganisatie Sea-Eye toe tot de haven van Trapani, in het noordwesten van Sicilië, zo maakte Sea-Eye bekend op Twitter.

De migranten werden tijdens meerdere acties afgelopen week gered door Sea-Eye. Op een houten boot werden donderdag 400 migranten aangetroffen. De boot liep onder water.

Malta reageerde niet op een oproep van Sea-Eye om aan te kunnen meren. Vervolgens werd koers gezet naar het Italiaanse eiland Lampedusa, maar er kwam geen toestemming om de haven daar te betreden. De Sea-Eye 4 voer verder naar Sicilië. Uiteindelijk gaven de autoriteiten daar wel toestemming om aan te meren. Het schip wordt later vandaag verwacht in Trapani.

Volgens Sea-Eye zijn er 200 minderjarigen en vijf zwangere vrouwen aan boord. Dokters aan boord hebben 25 mensen behandeld voor onder meer zeeziekte en onderkoeling. Een andere Duitse hulporganisatie, Mission Lifeline, voorzag de Sea-Eye 4 zaterdag op zee van voedsel en dekens voor de opvarenden.

Er zijn dit jaar naar schatting ruim 50.000 migranten die de oversteek naar Europa geprobeerd hebben te maken via de Middellandse Zee. Sea-Eye roept EU-lidstaten op Malta aan te spreken op het niet reageren op noodoproepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl