De ICE-trein waarin de aanval plaatsvond Reuters

In Duitsland heeft een man in een hogesnelheidstrein drie mensen met een mes verwond. Dat gebeurde in de ICE, tussen Regensburg en Nürnberg in het zuidoosten van het land. De vermoedelijke dader is gearresteerd.

De slachtoffers zijn drie mannen van 26, 39 en 60 jaar oud. Ze zijn zwaargewond, maar zouden niet in levensgevaar zijn. Ze zijn afkomstig uit Regensburg en de regio rond Passau, bij de grens met Oostenrijk.

Er wordt van uitgegaan dat de dader alleen handelde. De verdachte is een 27-jarige Syriër, meldt het Duitse persbureau DPA. De krant Bild meldt dat hij psychische problemen had. Er zijn ook berichten dat de man om hulp heeft geroepen.

Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer sprak van een "verschrikkelijke" aanval. Volgens hem is het motief van de dader nog niet duidelijk.

300 passagiers

De melding kwam rond 09.00 uur bij de Duitse politie binnen. De trein werd halverwege de twee steden stilgezet en het treinverkeer tussen Regensburg en Nürnberg werd stilgelegd.

In de trein zaten zo'n 300 passagiers. Zij zijn elders opgevangen. Speciale eenheden van de Duitse politie waren snel ter plaatse. Ze waren op weg naar Regensburg om daar bij een voetbalwedstrijd te worden ingezet.

STER reclame