Fel duel tussen Van Mieghem (FC Volendam) en Luzayadio (FC Emmen)

Volendam geeft voorsprong uit handen in topper, Dordrecht wint verrassend van NAC

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Volendam en FC Emmen heeft geen winnaar opgeleverd. In eigen huis gaf Volendam een vroege 2-0 voorsprong uit handen, het werd uiteindelijk 2-2.

Ondanks het gelijkspel is Volendam met 31 punten nog altijd koploper in de eerste divisie. De nummer twee, De Graafschap, verspeelde dure punten door in en tegen Den Bosch met 2-1 te verliezen. FC Emmen springt daardoor met 26 punten naar de tweede plek op de ranglijst.

Het treffen tussen Volendam en Emmen was al met al een rommelig aanzien met veel wissels en blessures. Volendam bepaalde de eerste helft van de wedstrijd.

Na tien minuten zorgde Daryl van Mieghem met een prachtige vrije trap voor de 1-0. De aanvaller krulde van zo'n twintig meter de bal feilloos in de rechterbovenhoek. Een kwartier later was het weer raak.

Een slimme loopactie van Robert Mühren bracht de aanvaller na een mooie steekpass van Boy Deul oog in oog met de keeper. De 32-jarige routinier en topscorer van de eerste divisie maakte het koelbloedig af.

Opluchting

Halverwege de eerste helft zorgde Jeredy Hilterman voor de aansluitingstreffer van FC Emmen. Hij kon vrij intikken bij de tweede paal en bepaalde daarmee meteen de ruststand (2-1).

FC Volendam viert feest na de 2-0 van Robert Mühren

FC Emmen-trainer Dick Lukkien had zijn ploeg een duidelijke opdracht meegegeven in de kleedkamer. Waar Volendam in de eerste helft het heft in handen had, was het nu Emmen dat het tempo bepaalde.

Waarschuwing

Reda Kharchouch viel voor Emmen een kwartier voor tijd in en dacht een gouden invalbeurt te maken toen hij bij zijn eerste balcontact de bal achter Barry Lauwers kreeg. Maar hij stond buitenspel, zijn actie bleek achteraf een waarschuwing voor Volendam.

Emmen zette de druk er flink op, Volendam moest met man en macht verdedigen. En Emmen kreeg loon na werken: tien minuten voor tijd kreeg de ploeg een strafschop toen Oussama El Azzouzi werd gevloerd. Hilterman schoot vanaf de stip snoeihard via de onderkant van de lat binnen: 2-2.

El Azzouzzi juicht na het krijgen van een penalty

Hekkensluiter Dordrecht won verrassend met 2-1 van de nummer negen, NAC Breda. Het is de tweede overwinning van Dordrecht dit seizoen, die andere dateerde van vier maanden geleden toen het 2-1 werd tegen Jong Ajax.

Morgen staan er nog twee wedstrijden op het programma, Telstar krijgt Excelsior op bezoek en Almere City ontvangt ADO Den Haag.