Tottenham viert de goal van Moura

Vitesse blijft met lege handen achter na spektakelstuk tegen Tottenham Hotspur

Vitesse is er in de Conference League net niet in geslaagd om in Londen een punt af te snoepen van Tottenham Hotspur. Het spektakelstuk eindigde, na een vroege 3-0 achterstand, in 3-2.

Na de verrassende 1-0 zege twee weken terug in Arnhem kon de ploeg van Thomas Letsch zich op gaan maken voor een lastige avond in Londen. De pas aangestelde Antonio Conte stuurde namelijk een op papier sterk elftal het veld in, met kanonnen als Harry Kane en Son Heung-min.

Stand van zaken in groep G

En lastig werd het, in het eerste halfuur dan. Vitesse kwam nauwelijks onder de druk van de Spurs uit en incasseerde in die fase liefst drie doelpunten. Doelpunten van Son, Lucas Moura en Jacob Rasmussen (eigen goal) leken een gitzwarte avond in te leiden.

De Tottenham-storm ging echter liggen en Vitesse knokte zich nog voor rust wonderwel terug in de wedstrijd. Rasmussen kopte raak uit een corner en Matus Bero passeerde doelman Hugo Lloris met een bekeken schuiver.

Vitesse viert de goal van Bero, Tottenham treurt

Het geloof in een goed resultaat was plots terug tegen een kwetsbaar Tottenham, waar Conte veel werk te verrichten heeft. Letsch bracht direct na rust smaakmaker Loïs Openda, die op de bank was begonnen wegens te laat komen bij de wedstrijdbespreking.

Vitesse drong aan en Openda dwong Lloris tot een redding. Tottenham moest even later met tien man verder na een tweede gele kaart voor Cristian Romero. De Arnhemmers roken bloed en waren via Riechedly Bazoer dicht bij de gelijkmaker. Lloris bleek echter opnieuw een sta-in-de-weg.

Nog twee keer rood

In de slotfase moest ook Vitesse met tien man verder, na een tweede gele kaart voor Danilho Doekhi. Tottenham kreeg zo weer wat lucht en werd helemaal in het zadel geholpen na een directe rode kaart voor doelman Markus Schubert, die bij het uitkomen hands zou hebben gemaakt.

Zo verloor Vitesse meer dan drie punten en zakte het naar plek drie in groep G, achter Tottenham en Stade Rennais. Eind november wacht een uitduel in Rennes. Vervolgens wordt afgesloten met een ontmoeting tegen Mura.