ANP

Goedemorgen! Vandaag volgt de uitspraak in de zaak rond de dodelijke steekpartij bij de Scheveningse Pier vorig jaar. Ook komt de Europese gezondheidsdienst ECDC met een nieuwe kaart van het aantal coronagevallen in Europa.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

Vanmorgen start de dag grijs met mist en nevel. Gedurende de dag lossen mist en nevel op, maar de bewolking blijft overheersen. In de kustgebieden kan een bui vallen. Het wordt maximaal 8 tot 11 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanmiddag volgt de uitspraak in de zaak rond de dodelijke steekpartij bij de Scheveningse Pier, in augustus vorig jaar. Bij een ruzie tussen twee drillrapformaties kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven. Twee Amsterdammers staan terecht. Er is dertien jaar cel geëist.
  • De Europese gezondheidsdienst ECDC komt met een nieuwe kaart van het aantal coronagevallen in Europa. Nederland kleurt op dit moment helemaal rood. Meerdere provincies gaan waarschijnlijk naar het hoogste waarschuwingsniveau, donkerrood.
  • In de Europa League neemt PSV het in Frankrijk op tegen AS Monaco. In de Conference League speelt Feyenoord een uitwedstrijd tegen Union Berlin, treft Vitesse in Londen Tottenham Hotspur en speelt AZ thuis tegen CFR Cluj.

Wat heb je gemist?

Sporters die buiten sporten, zullen niet worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Het demissionaire kabinet stapt daarmee af van het plan on de coronapas in te voeren in de amateursport. Ook mag er publiek langs de lijn staan, maar toeschouwers moeten wel 1,5 meter afstand houden.

Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan moeten zij wel gecontroleerd worden.

Het plan leverde demissionair premier Rute felle kritiek op uit de Kamer en de sportsector. De amateursport voorzag problemen bij de handhaving en normale toegang voor mensen die komen sporten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de Biesbosch is een meerval van 2,43 meter gevangen. Dat is een record.

Jeroen Breur, die de vis aan de haak had, meldde zijn vangst aan bij de organisatie die de records van alle zoetwatervisvangsten in Nederland bijhoudt. Daar bleek dat deze meerval de grootste vis is ooit gevangen in Nederland.

Het NOS Jeugdjournaal maakte er dit filmpje van:

Dit is de grootste vis die in Nederland is gevangen

Het vorige record was 2,37 meter.

Fijne dag!

STER reclame