NOS Voetbal

Lazio-fans niet welkom in Frankrijk voor Europa League-duel met Marseille

Oog om oog, tand om tand. De Franse overheid heeft supporters van de Italiaanse voetbalclub Lazio verboden af te reizen naar Frankrijk voor het Europa League-duel met Olympique Marseille van aanstaande donderdag.

Twee weken geleden waren er ook al geen fans van Marseille welkom in Rome voor het eerste duel (0-0) tussen de twee clubs. De Franse minister Gérald Darmanin van Binnenlandse Zaken neemt daarmee dezelfde beslissing als de Italiaanse overheid toen deed.

Beruchte aanhang

"Bepaalde supporters van Lazio gedragen zich regelmatig gewelddadig rond de stadions en in de steden waar de wedstrijden worden gespeeld", aldus Darmanin. Volgens de minister is de aanhang van Lazio berucht vanwege fascistische liederen en nazigebaren.

Ciro Immobile doet een poging te scoren in het eerste duel met Marseille

In 2018 ging het in Frankrijk mis tussen aanhangers van beide clubs, destijds viel er een aantal gewonden. Lazio won toen in het Stade Vélodrome met 3-1.

Lazio en Marseille zijn niet de twee enige clubs in groep E van de Europa League met beruchte fans. Ook de supportersgroepen van Galatasaray en Lokomotiv Moskou hebben zich in het verleden meermaals misdragen rond Europese wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl