Finn Stokkers viert de 2-0

RKC Waalwijk wervelt in beker en schakelt buurman Willem II uit, ook Cambuur door

RKC Waalwijk heeft zich ten koste van Willem II voor de tweede ronde van de KNVB-beker geplaatst. En hoe. Met een B-ploeg wonnen de Brabanders de derby afgetekend: 3-0.

Willem II, vijfde in de eredivisie en vorige maand nog de betere in Waalwijk (1-2), was nu kansloos.

RKC, de nummer veertien, was de baas en ging zeer effectief met zijn kansen om. Iliass Bel Hassani scoorde na slordig balverlies van Leeroy Owusu in de 21ste minuut, Finn Stokkers was kort na rust alert bij een van richting veranderde dieptepass van Lars Nieuwpoort en Saïd Bakari besliste het treffen met een schot in de korte hoek.

Willem II kreeg na rust zijn enige grote kans: de kopbal van Mats Köhlert werd door Issam El Maach gestopt.

Cambuur simpel langs Ajax-amateurs

In Amsterdam bleek dat het ene Ajax het andere niet is. Kreeg SC Cambuur eerder dit seizoen nog een pak slaag (9-0) van de huidige koploper in de eredivisie, daar won de ploeg uit Leeuwarden in de eerste ronde van de beker simpel van de amateurtak van de Amsterdammers: 0-5.

Nick Doodeman, maker van de 0-5, in duel met Michel van Aggele

Cambuur werd na 22 minuten de helpende hand toegestoken door de ongelukkige Xamm Flemming. De verdediger van de Ajax-amateurs liep de bal in eigen doel (0-1). Dankzij treffers van Filip Krastev en Erik Schouten stond het bij rust 0-3.

In de tweede helft liep de score op naar 0-5. Een tweede eigen treffer van de thuisploeg, ditmaal van Stefan Smal, betekende 0-4 waarna Nick Doodeman de eindstand op het scorebord bracht.

De amateurs van Ajax komen uit in de derde divisie.