In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Grote brand bij Arriva in Doetinchem onder controle, waterstofbus in vlammen op

Bij vervoerder Arriva in Doetinchem heeft een grote brand gewoed. Volgens de brandweer stond in de werkplaats een waterstofbus in brand, waardoor ook de loods in brand was komen te staan. Inmiddels is de brand onder controle. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.

Omdat het een bus op waterstof was die brandde, werd er van buitenaf geblust, meldde de brandweer. Naast de nieuwe bus stond ook nog een reguliere bus in de loods.

In de wijde omgeving was veel zwarte rook te zien:

Waterstofbus in brand in werkplaats van Arriva in Doetinchem

Vanwege de rook was in Doetinchem een NL-Alert verstuurd. Mensen werd aangeraden ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Het NL-Alert is zojuist ingetrokken, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De hoeveelheid rook in de omgeving neemt sterk af.

In omliggende panden worden nu metingen gedaan om te kijken of personeel weer naar binnen kan.

Er klonken tijdens de brand af en toe harde knallen in de loods, dit zouden vooral ontploffende banden zijn geweest, meldt Omroep Gelderland. Het explosiegevaar was al snel geweken, maar de brandweer riep iedereen alsnog op om niet naar de brand te komen kijken. Iedereen heeft de loods van Arriva op tijd verlaten. Er zijn geen slachtoffers of gewonden gevallen, zo bevestigt de brandweer.

Volgens Omroep Gelderland was de waterstofbus pas deze week aangekomen in de Achterhoek. "Het is niet leuk dat de splinternieuwe en eerste waterstofbus is afgebrand", zegt een woordvoerder van Arriva. "Maar we vinden het belangrijker dat iedereen in veiligheid is en niemand gewond is geraakt."

De oorzaak van de brand is niet bekend en wordt nog onderzocht.

Advertentie via Ster.nl