Noodweer in Sicilië Zuma Press

Het Zuid-Italiaanse eiland Sicilië is getroffen door noodweer. In de afgelopen 24 uur is al meer dan 150 millimeter regen gevallen op sommige plaatsen, waardoor overstromingen rond de stad Catania zijn ontstaan. Straten en pleinen staan volledig onder water. Er zijn zeker twee doden gevallen, melden Italiaanse media.

Door de overstromingen moest het Garibaldi-ziekenhuis in Catania worden geëvacueerd, meldt de Italiaanse krant La Repubblica. Veel huizen en bedrijven zitten ook zonder elektriciteit door een stroomstoring.

Op Sicilië en in de naburige regio Calabrië, op het vasteland, geldt code rood.

Straten staan onder water:

Straten in Sicilië onder water na hevige regenval

De burgemeester van Catania, Salvo Pogliese, noemt de weersomstandigheden "ongekend". Alle bedrijven in Catania, behalve essentiële winkels, zijn tot zeker middernacht gesloten. In een bericht op Facebook riep de burgemeester op zo veel mogelijk thuis te blijven.

Een Nederlandse toerist, Sarah, zit samen met haar man en kinderen vast op het eiland. Het gezin verbleef in een huisje aan de kust, maar door de hoge golven en de zware windstoten besloot het gezin gisteren alvast door te reizen naar Catania, om zo dichterbij het vliegveld te zijn. "De wegen zijn overstroomd en we durven het niet aan om met de kinderen naar het vliegveld te reizen", zegt de vrouw tegen de NOS. Het gezin is van plan om op donderdag terug te reizen.

Volgens de Italiaanse weerwebsite ilMeteo zal de situatie in de loop van de week nog verder verslechteren, met meer zware regenval en overstromingen op donderdag en vrijdag.

STER reclame