Henk ten Cate in september tijdens het duel in de achtste finales van de Aziatische Champions League tegen Sharjah AFP

Henk ten Cate is niet langer de trainer van Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het contract met de 66-jarige coach is volgens de club uit Abu Dhabi "met wederzijds goedvinden" ontbonden.

Ten Cate keerde in maart terug bij Al-Wahda, waar hij in 2018 en 2019 ook al aan het roer stond. "Er zal wel weer gezegd worden dat ik voor het geld naar Al-Wahda ga, maar ik denk echt dat we volgend seizoen kans maken om kampioen te worden", zei Ten Cate bij zijn aanstelling. Zover is het echter niet gekomen.

In de competitie staat Al-Wahda na zeven speelrondes zesde, na vijf gelijke spelen en twee zeges. Wel loodste Ten Cate de club naar de kwartfinales van de Aziatische Champions League, waarin het Saudische Al-Nasr eerder deze maand met 5-1 te sterk was.

De oud-trainer van onder meer Vitesse, Ajax en Sparta en voormalig assistent bij Barcelona en Chelsea was de afgelopen vijf jaar als trainer in het Midden-Oosten actief. Zijn naam werd afgelopen zomer nog genoemd als mogelijke opvolger van bondscoach Frank de Boer en vorig jaar als opvolger van diens voorganger Ronald Koeman.

Ten Cate was zeker niet de eerste Nederlandse trainer van Al-Wahda: Jo Bonfr√®re, Rinus Isra√ęl, Ruud Krol, Mark Wotte en Maurice Steijn waren er ook al eens actief.

STER reclame