SPS Media

Op de A50 tussen Heerde en Epe zijn vanmiddag vijf auto's op elkaar gebotst. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt. Er zat ten minste een persoon bekneld, meldt Rijkswaterstaat.

Het ongeval gebeurde in de staart van een file door werkzaamheden op de A50. Meerdere hulpdiensten kwamen naar de plek, evenals een traumahelikopter. Omroep Gelderland schrijft dat de brandweer verschillende mensen heeft geholpen om uit hun voertuig te komen.

De oorzaak van het ongeluk is onbekend, de politie onderzoekt dat. Volgens een fotograaf die ter plaatse was zijn er vijf mensen gewond geraakt, van wie er drie naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Eén rijstrook

De A50 is vanaf Heerde dicht geweest voor alle verkeer in de richting van Apeldoorn. Aan het eind van de middag is de weg weer vrijgegeven.

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit tussen Heerde en Vaassen, waarbij er steeds aan gedeeltes van de weg wordt gewerkt. Dat begon in september en volgens de planning duurt dit nog tot 27 oktober. Tijdens de werkzaamheden is er 's nachts en in het weekend maar een rijstrook beschikbaar in de richting Apeldoorn.

Door de wegwerkzaamheden zijn er al het hele weekend problemen op de weg. "Er staan al enkele dagen lange files omdat er maar één rijkstrook beschikbaar is", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Dat leidde gisteren ook al tot een ongeluk, toen botsten er drie auto's op elkaar."

STER reclame