Hockeysters Den Bosch lopen met kleine zege uit op uitdager Amsterdam

Den Bosch met moeite langs Amsterdam en loopt uit in hoofdklasse

De vrouwen van Den Bosch hebben in de topper van de hoofdklasse hockey met 2-1 afgerekend met Amsterdam. Den Bosch heeft op de ranglijst een voorsprong van zes punten op HGC en SCHC, die beide wonnen en Amsterdam naar de vierde plek verdrongen.

Een week geleden verspeelde Den Bosch voor het eerst dit seizoen punten, uit bij SCHC kwam het niet verder dan 2-2. Afgelopen vrijdag herstelde de regerend landskampioen zich door met 4-0 af te rekenen met hekkensluiter Oranje-Rood.

Amsterdam houdt stand voor rust

Uitdager Amsterdam bleef in de eerste helft verdedigend goed overeind. Het gaf maar weinig kansen weg en kreeg via twee strafcorners zelfs goede kansen om op voorsprong te komen, maar doelpunten leverde het niet op.

Bekijk hieronder in de carrousel de overige uitslagen en de stand op de ranglijst.

• NOS
    De uitslagen van de negende speelronde
  • NOS
    De stand na de negende speelronde

Den Bosch was, eveneens via een strafcorner, nog het dichtst bij de openingsgoal. Een push van Frédérique Matla werd slim doorgetikt, maar via Amsterdam-keeper Anne Veenendaal belandde de bal op de lat.

Den Bosch bleef aandringen en kreeg vlak voor rust opnieuw een goede kans toen Margot van Geffen een harde voorzet voor het doel sloeg waar Matla haar stick niet op tijd tegenaan kon drukken.

In het begin van de tweede helft ging het opeens hard. Na minder dan vijf minuten opende Matla de score op aangeven van Laura Nunnink en niet veel later gaf Matla na een strafcorner een assist op Welten, die de bal achter Veenendaal tikte.

Michelle Fillet in de achtervolging op Marloes Keetels

Amsterdam moest alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden en slaagde daar goed in. Sterker nog, het wist op fraaie wijze de aansluitingstreffer te maken. Een afgeslagen bal na een strafcorner werd door Freeke Moes uit een moeilijke hoek hard raak geschoten.

Dit keer geen gelijkmaker

Net als een week geleden ging Den Bosch met een 2-1 voorsprong de slotfase in. Maar waar SCHC de koploper met een late gelijkmaker op puntenverlies trakteerde, slaagde Amsterdam daar niet in.

Moes versierde met een knappe dribbel nog wel een nieuwe strafcorner, maar de lage inzet van Michelle Fillet werd door keeper Josine Koning eenvoudig gekeerd.

Bekijk hieronder de uitslagen en de stand bij de mannen na de negende speelronde.