Met een hele grote glimlach stond Bram van Polen zaterdagavond de pers te woord. En geef hem eens ongelijk. De aanvoerder had zíjn PEC Zwolle naar de eerste overwinning van het seizoen geschoten. "Het zat een keer mee", verzuchtte hij.

Van Polen na benutte strafschop: 'Ik kon wel janken'

Tegen Heracles Almelo beleefde PEC Zwolle, zoals vaker dit seizoen, een moeizame avond. Maar in de absolute slotfase kreeg Van Polen de uitgelezen mogelijkheid om zijn club vanaf elf meter uit het hele diepe dal te schieten.

"Het was niet een van de meest gemakkelijke penalty's. Maar het zijn wel momenten om je verantwoordelijkheid te nemen. Ik ben een van de penaltynemers en ik dacht: deze is zeker voor mij."

En dan in die laatste minuut een penalty. Voor mijn gevoel kon het niet mooier.

Bram van Polen

Maar voordat Van Polen raak kon schieten moest hij lang wachten. Heel lang. Scheidsrechter Marc Nagtegaal werd door de VAR naar de kant geroepen om de penaltysituatie te bekijken. Het duurde vervolgens meerdere minuten voordat hij de bal uiteindelijk op de stip legde.

"Ik hield me daarom een beetje afzijdig", zei Van Polen. "Ik pakte mijn rust voor die penalty. Ik was zo blij dat de bal erin ging. Ik kon wel janken, echt waar."

Voor de zege op Heracles stond PEC Zwolle nog maar op een schamel puntje uit de eerste negen wedstrijden. De ploeg van Art Langeler snakte naar de eerste zege.

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - Heracles Almelo:

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Heracles Almelo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van Polen: "Het zat een keer mee. We hebben denk ik een hoop pech... Of eigenlijk wil ik het niet eens pech noemen. In ieder geval hebben we een hoop ongeluk gehad. En vandaag zat het mee. En dan in die laatste minuut een penalty. Voor mijn gevoel kon het niet mooier."

Of Van Polen er nog even aan gedacht heeft om het net zo te doen als Rai Vloet, die even daarvoor zijn panenka hopeloos over zag gaan? "Haha dat heb ik niet overwogen nee. Ik kan er nu wel om lachen, maar het is lullig voor hem. Normaal gesproken heeft hij een hele goede trap."

Vloet faalt met panenka

Waar Van Polen straalde aan de ene kant, somberde Rai Vloet dus aan de andere kant. De middenvelder van Heracles Almelo werd na zijn gemiste panenka de grote schlemiel.

"We verliezen deze wedstrijd door een dramatische uitvoering van een strafschop van mij", zei de schuldbewuste Vloet na afloop.

Bekijk hieronder het interview met Rai Vloet (Heracles Almelo) en in de video daarna de gemiste strafschop:

"Waarom ik hem zo neem? Ik weet dat die vraag komt natuurlijk. Ik ben bij mijn laatste penalty's altijd vol voor een hoek gegaan. En de keepers weten dat ook. Ik besloot de bal daarom door het midden te chippen, omdat ik dacht dat de keeper voor een hoek zou gaan."

Vloet had in de kleedkamer al zijn excuses aangeboden aan het team en deed dat ook aan de club en alle fans. "Ik doe het niet expres, maar ik denk wel dat als ik hem had gemaakt we hier met drie punten waren vertrokken. Het is mijn fout. Simpel."

STER reclame