Debutante Geurts achtste in finale op sprong op WK turnen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Turnster Elze Geurts is tijdens de wereldkampioenschappen in het Japanse Kitakyushu als achtste en laatste geëindigd in de finale op het onderdeel sprong. De gymnaste van Turnz uit Amsterdam kwam na twee spongen uit op een gemiddelde van 13.349.

Geurts, die zich knap als tweede had geplaatst voor de eindstrijd, ging tijdens haar tweede sprong de mist in. Ze opende de strijd nog met een score van 14.366, maar tijdens de tweede uitvoering zakte ze bij de landing door haar benen en belandde ze op haar billen.

De jury waardeerde de sprong van de WK-debutante met een score van 12.333, goed voor een gemiddelde van 13.349.

Bekijk hieronder de reacties van Geurts:

Geurts na achtste plek: 'Heb bereikt wat ik heel mijn carrière gehoopt had'

Het goud ging met een score van 14.966 naar de Braziliaanse Rebeca Andrade, die afgelopen zomer ook zegevierde op de Olympische Spelen van Tokio.

Net als tijdens de Zomerspelen bleek Anrade opnieuw een klasse apart. Haar eerste sprong, met een moeilijkheid van 6.0, werd gewaardeerd met 15.133 punten. Daarmee was de Braziliaanse de enige die boven een score van 15 punten uitkwam. Haar tweede sprong bleek goed voor 14.800 punten, waarmee ze kwam tot een moyenne van 14.966.

Het zilver ging naar de Italiaanse Asia d'Amato (14.083), brons was er voor de Russische wereldkampioene op de meerkamp Angelina Melnikova: 13.966.

STER reclame