ANP

Goedemorgen! De EU-leiders zijn twee dagen bijeen in Brussel om onder meer over de energieprijzen te praten. En PSV hervat de groepsfase van de Europa League.

Maar eerst het weer: vandaag is het erg onstuimig en met enige regelmaat zijn er buien van noordwest naar zuidoost. Bij buien is kans op onweer, hagel en zware windstoten. Soms schijnt de zon, maar met hooguit 13 graden is het koel.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De EU-leiders zijn twee dagen bijeen in Brussel. Ze praten onder meer over de energieprijzen, maar er hangen donkere wolken boven de top vanwege de crisis over de rechtsstaat in Polen.
  • De Marokkaanse overheid legt vanaf vandaag een vliegverbod op voor vluchten van en naar onder meer Nederland uit angst voor verspreiding van het coronavirus. Reisorganisatie TUI had gisteren nog tientallen vakantiegangers in Marokko zitten, die met Transavia naar het land zijn gevlogen. Onduidelijk is nog hoe zij naar Nederland kunnen terugkeren.
  • PSV hervat de groepsfase van de Europa League met de thuiswedstrijd tegen AS Monaco. Het duel in Eindhoven begint om 21.00 uur. In de Conference League komen ook Feyenoord (18.45 uur tegen Union Berlin) Vitesse (18.45 uur tegen Tottenham Hotspur) en AZ (21.00 uur tegen Cluj) in actie. Ook hier gaat het om wedstrijden in de groepsfase.

Wat heb je gemist?

In een woonwijk in Barendrecht heeft noodweer vannacht grote schade aangericht. Volgens de veiligheidsregio ging het om een windhoos. Zeker vier mensen zijn gewond geraakt.

De brandweer werd rond 02.30 uur opgeroepen naar de wijk Ter Leede en rukte massaal uit toen bleek dat de schade groot was. Een paar straten zijn getroffen.

Op beelden is te zien dat meerdere huizen kapotte ramen hebben opgelopen en dat bomen op auto's zijn gevallen. Straten liggen vol met dakpannen en takken. De brandweer inventariseert hoe groot de schade precies is.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Dordrecht is de afgelopen avond een jongen van 15 opgepakt omdat hij in een auto met hoge snelheid op een politiewagen inreed. Dat gebeurde bij een achtervolging, meldt de politie op Facebook.

Agenten zagen de auto rond 20.45 uur hard rijden op de Merwedestraat. Toen de bestuurder een stopteken negeerde, ontstond een achtervolging. Tijdens deze achtervolging reed de auto tegen een stilstaande politieauto waarin op dat moment agenten zaten.

Later wist de politie de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben, maar de reden daarvoor was logisch: hij was nog maar 15. Hij had drie passagiers in zijn auto. Dat waren kinderen van 12, 14 en 15 jaar.

Fijne donderdag!

STER reclame