NOS Sport

Nederlandse turnmannen kunnen niet verrassen op WK en lopen finales mis

De Nederlandse turners zijn er op de wereldkampioenschappen in Japan niet in geslaagd een finaleplaats te bemachtigen. Loran de Munck (voltige), Jermain Grünberg (meerkamp) en Frank Rijken (voltige en brug) strandden in de kwalificaties.

De Munck kwam op voltige tot 14.566 punten. Daarmee wist de 22-jarige Haarlemmer zich niet bij de eerste acht te voegen die zich plaatsen voor de eindstrijd van zaterdag.

De Chinees Weng Hao staat bovenaan met een score van 15,600. De Munck staat nog voordat alle turners in actie zijn gekomen al op de tiende plaats.

Geen gelukkig optreden Grünberg

Ook voor meerkamper Grünberg viel het doek. Hij kwam op de onderdelen ringen, rekstok en voltige ten val en behoort met een score van 74.965 punten niet tot de top-24, die zich plaatst voor de finale van vrijdag.

Bekijk hieronder de reacties van Grünberg en De Munck na de kwalificaties:

Turners Grünberg en De Munck kijken ondanks missen finales tevreden terug op WK

Frank Rijken kwam ondanks gedegen oefeningen op brug (14.133 punten) en voltige (13.966 punten) ook niet in de buurt van de finaleplaatsen.

Schmidt haakte af met blessure

Casimir Schmidt meldde zich woensdag geblesseerd af voor de kwalificaties op de meerkamp. De 25-jarige Schmidt raakte vrijdag tijdens een training op sprong geblesseerd en kampt met een enkel- en schouderblessure.

Bij de vrouwen wisten twee turnsters een finaleplaats te bemachtigen. Naomi Visser turnt donderdag in de meerkampfinale, Elze Geurts bereikte als tweede de finale op sprong (zaterdag).

De finales van de WK turnen zijn live te volgen op NOS.nl en in de NOS-app. Bekijk hieronder het programma:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl