Stefan de Vrij scoort tegen FC Sheriff

Onhandige acties doen Atlético de das om tegen Liverpool, De Vrij velt Sheriff

Liverpool is ook na het tumultueuze duel tegen Atlético Madrid de ongeslagen koploper in groep B van de Champions League. De ploeg van Virgil van Dijk boekte een zwaarbevochten 3-2-zege op Atlético, dat in de tweede helft een rode kaart en een strafschop te verwerken kreeg.

Liverpool schoot uit de startblokken in Madrid. Mo Salah opende de score nadat zijn schot van net buiten de zestien van richting werd veranderd. Vijf minuten later ramde Naby Keita een half weggewerkte bal achter Atlético-doelman Jan Oblak.

Nog voor rust bracht de thuisploeg de spanning echter weer helemaal terug. Antoine Griezmann tekende voor twee treffers, maar kon zijn ploeg na een onhandige actie in de tweede helft niet verder helpen. De Fransman ging een duel aan met een te hoog geheven been en raakte een hoofd, waarna hij met rood van het veld moest.

De actie van Griezmann deed Nigel de Jong denken aan zijn eigen karatetrap in de WK-finale van 2010 tegen Spanje.

Daarna ging Atlético opnieuw in de fout, dit keer in het strafschopgebied. Verdediger Mario Hermoso maakte de overtreding, Salah schoot de strafschop feilloos binnen.

De net ingevallen Luis Suárez werd een paar minuten later omver gelopen na een vrije trap, waarna scheidsrechter Daniel Siebert opnieuw naar de stip wees. Die beslissing draaide hij echter terug nadat hij zelf de beelden had bekeken.

Griezmann protesteert bij de scheidsrechter

FC Porto won in groep B met 1-0 van AC Milan. Ook Zlatan Ibrahimovic, die na rust aan zijn eerste Champions League-optreden begon, kon een derde nederlaag van zijn ploeg niet voorkomen.

Oranje-internationals juichen

Champions League-debutant FC Sheriff heeft na de overwinningen op Sjachtar Donetsk en Real Madrid niet voor een derde stunt kunnen zorgen. In Milaan ging de ploeg, die nog wel aan kop gaat in groep D, met 3-1 onderuit tegen Internazionale.

Edin Dzeko zette de thuisploeg voor rust op voorsprong. Sebastien Thill, die in het duel tegen Real de winnende maakte, deed na de pauze nog wel iets terug uit uit een vrije trap. Nadat Arturo Vidal de 2-1 had gemaakt, waren het de twee Oranje-internationals die Sheriff definitief de das omdeden. Denzel Dumfries kopte de bal uit een corner voor de voeten van Stefan de Vrij, die genadeloos binnenschoot.

De Vrij, Dumfries en ploeggenoten vieren de 3-1

Real Madrid had in Kiev geen enkele moeite met Sjachtar Donetsk. De ploeg van Carlo Ancelotti won met 5-0.

Bekijk de stand in groep B en D hieronder.