Marcel Boudesteyn PEC Zwolle Media

Marcel Boudesteyn gaat per 1 november bij PEC Zwolle aan de slag als algemeen directeur. De oud-speler van de club (50 jaar) is de opvolger van Adriaan Visser.

Boudesteyn kwam als speler uit voor Excelsior, FC Groningen en - destijds - FC Zwolle. Hij werd met de Zwollenaren in 2001/2002 kampioen van de eerste divisie.

KNLTB-directeur Jacco Eltingh en voormalig ADO-directeur Mohammed Hamdi waren belangrijke kandidaten, maar zagen na enige bedenktijd af van het directeurschap.

'Ontzettend gedreven'

"Op dit moment komt alles hartstikke mooi samen. Voetbal is van jongs af aan mijn grote passie en na tientallen jaren als ondernemer is dit een perfect moment om mijn drive en ambitie in te gaan zetten om verder te bouwen aan de potentie van PEC Zwolle. Ik voel me ontzettend gedreven om deze mooie club verder vooruit te helpen en kan niet wachten om te beginnen", zegt Boudesteyn over zijn aanstelling.

Er wacht voor hem een zware klus, want het gaat momenteel niet goed met de club. PEC Zwolle wist dit eredivisieseizoen nog geen enkel duel te winnen.

NOS

Voor degenen die de club de laatste jaren hebben gevolgd, komt de lage klassering niet als verrassing. PEC Zwolle flirtte de laatste drie seizoenen met degradatie. Met name in het jaar dat de eredivisie werd stilgelegd vanwege het coronavirus waren de zorgen met een vijftiende plaats groot.

Ambitie

Het lijkt erop dat club ten onder is gegaan aan zijn eigen ambitie. De bekerwinst in 2014, de knappe zesde plaats in 2015 en de achtste plaats in 2016 smaakten naar meer. PEC presenteerde in 2018 een ambitieus meerjarenplan, waarmee de club structureel bij de eerste acht wilde eindigen.

Drie jaar na het presenteren van het plan is de huidige laatste plaats een hard gelag. "Met de bekerwinst is het eigenlijk al begonnen. Daarna spraken ze al uit dat ze de subtop structureel wilden aanvallen. Dat komt nu als een boemerang terug", vertelde Vincent de Vries, PEC-volger van De Stentor, onlangs aan de NOS.

STER reclame