NOS NieuwsAangepast

Ook Ron Paul wil president VS worden

Opnieuw heeft een Republikeinse politicus zich officieel kandidaat gesteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar.

Afgevaardigde Ron Paul (75) uit Texas maakte vanmorgen in de talkshow Good Morning America bekend dat hij mee gaat doen aan de presidentiële voorverkiezingen van de Republikeinen. Gisteren maakte de oud-leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich, zijn kandidatuur bekend.

'De juiste tijd'

Het wordt de derde keer dat Paul probeert president te worden. In 1988 deed hij mee namens de Libertijnse partij en bij de vorige presidentsverkiezingen in 2008 wilde hij ook de Republikeinse kandidaat worden. Dat werd uiteindelijk John McCain.

Op tv zei Paul dat het de juiste tijd was om weer mee te doen. "Het is nu zover dat de kiezer het in grote mate eens is met de standpunten die ik al dertig jaar verdedig".

Volgens Paul moet de Amerikaanse grondwet naar de letter worden uitgevoerd. Hij vindt dat de overheid zich te veel bemoeit met de burgers. De federale belastingdienst (IRS) moet van Paul worden afgeschaft en de dollar moet weer gekoppeld worden aan de goudprijs.

Voorverkiezingen

Ron Paul zelf schat zijn kansen hoog in om de Republikeinse voorverkiezingen te winnen, maar politiek commentatoren denken dat hij weinig kans heeft, in ieder geval veel minder dan de invloedrijke invloedrijke Gingrich.

Inmiddels zijn er zes Republikeinen die zichzelf officieel kandidaat hebben gesteld voor de Republikeinse voorverkiezingen. Die worden vanaf februari 2012 gehouden. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn op 6 november van dat jaar.

President Obama heeft al eerder aangekondigd een tweede termijn als president te ambiëren, voor de Democratische partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl