De politie doet onderzoek bij het tankstation in Arnhem Persbureau Heitink

Bij een tankstation in Arnhem heeft de politie vannacht een zwaargewonde jongen gevonden. De politie vermoedt dat de 18-jarige uit Lent ernstig is mishandeld.

Het slachtoffer werd gevonden bij een tankstation aan de Dr. C. Lelyweg, in de buurt van een industrieterrein. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie houdt er rekening mee dat hij in een vechtpartij met meerdere mensen was beland. Op foto's is te zien dat er in de directe omgeving glasscherven en een plas bloed liggen.

NEC-Vitesse

Omroep Gelderland meldt dat de man slachtoffer is geworden van geweld tussen aanhangers van NEC en Vitesse. De twee clubs spelen vanmiddag in Nijmegen voor het eerst in jaren hun derby in de eredivisie.

Supporters van NEC en Vitesse zouden zich vannacht bij het tankstation hebben verzameld om de confrontatie aan te gaan. Een anonieme buurtbewoner hoorde de hele nacht leuzen van de Vitesse-supporters. "Ook waren er knallen van vuurwerk te horen", zegt de buurtbewoner tegen de regionale omroep. Het slachtoffer zou op sociale media bloedend te zien zijn. Bronnen laten aan Omroep Gelderland weten dat Vitesse-supporters die beelden na de vechtpartij hebben gemaakt.

De politie zegt rekening te houden met supportersgeweld. "Het is wel een van de scenario's waar we naar kijken", zegt een woordvoeder. Het tankstation en de nabijgelegen weg waren vannacht afgesloten door agenten voor onderzoek. De politie roept getuigen en mensen die meer over het incident weten op om zich te melden.

Ander incident

Vannacht was er ook een incident bij een ander tankstation in Arnhem. Bij een pompstation aan de J.P. van Muilwijkstraat hebben agenten een einde gemaakt aan een vechtpartij. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost.

Agenten kwamen af op een melding van een vechtpartij waarbij ook vuurwapens zouden zijn gezien. Eenmaal ter plaatsen zag de politie hoe zes mannen met elkaar in gevecht waren. Uit voorzorg trokken agenten hun wapens en riepen ze dat de mannen moesten stoppen en gaan liggen. Toen de mannen daar geen gehoor aan gaven, werd het waarschuwingsschot gelost. De zes zijn aangehouden, de politie nam ook hamers, een boksbeugel en een ploertendoder in beslag.

Volgens een woordvoerder van de politie is het onwaarschijnlijk dat de vechtpartij iets te maken heeft met de derby tussen NEC en Vitesse. Ook ziet de politie geen verband met het incident bij het tankstation waar de 18-jarige is gevonden.

STER reclame