Chelsea-verdedigers Malang Sarr en Ben Chilwell speelden een hoofdrol

Chelsea blijft koploper, United onderuit na spectaculair duel met Leicester

Chelsea blijft koploper in de Premier League na een moeizame 1-0 overwinning bij Brentford. Achtervolgers Liverpool en Manchester City wonnen ook en blijven in het spoor van Chelsea. Manchester United verloor juist terrein na een flinke nederlaag bij Leicester City.

Chelsea domineerde de eerste helft tegen het gepromoveerde Brentford, maar kwam pas in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong door een uithaal van Ben Chilwell.

Benauwde zege

In de slotfase ging Brentford op jacht naar de gelijkmaker en het was nog een paar keer dichtbij, maar Chelsea-doelman Édouard Mendy redde zijn ploeg twee keer en Malang Sarr werkte een bal op de doellijn weg.

Chelsea is door de benauwde zege koploper met negentien punten, een meer dan Liverpool. Manchester City volgt met zeventien punten op de derde plaats.

Manchester United ging hard onderuit. In een spectaculair duel kwam de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer uiteindelijk tekort tegen een ontketend Leicester City: 4-2.

Leicester opende gedreven, maar United opende de score na een machtige uithaal van Mason Greenwood. Leicester was nauwelijks onder de indruk en kwam met een mooie effectbal van Youri Tielemans nog voor rust langszij.

United, met een onzichtbare Cristiano Ronaldo, werd na rust verder naar achteren gedrukt. Caglar Soyuncu knalde in de rebound Leicesters tweede binnen waarna Marcus Rashford, in zijn eerste duel dit seizoen voor United, de Mancunians weer naast Leicester schoot.

Youri Tielemans viert zijn doelpunt

Maar lang kon United niet genieten van het doelpunt van Rashford, want Jamie Vardy bracht Leicester nog geen minuut later verdiend op voorsprong. In blessuretijd maakte Patson Daka de deceptie voor United compleet.

Magistrale Salah

Liverpool won wel en dankte de 5-0 overwinning op Watford vooral aan een magistrale Mohamed Salah. Claudio Ranieri zat voor het eerst als coach op de bank bij Watford, maar kende een weinig plezierig debuut.

Voornaamste boosdoener voor Ranieri was Salah, die al weken in topvorm verkeert en ook tegen Watford zijn grote klasse liet zien. In de achtste minuut legde de Egyptenaar de bal met een heerlijke pass met buitenkant links panklaar voor Sadio Mané, die simpel kon binnentikken.

Mané werd daarmee de derde Afrikaanse voetballer met minstens honderd goals in de Premier League, na Didier Drogba (Chelsea) en ploeggenoot Salah.

Mohamed Salah (r) viert de eerste goal van Liverpool van Sadio Mané

Na een soepele combinatie schoot Firmino nog voor rust de 2-0 binnen, in een eerste helft waarin het oppermachtige Liverpool 83 procent balbezit had. Vlak na rust tekende Firmino ook voor de 3-0, nadat Watford-verdediger Craig Cathcart op ongelukkige positie de buitenspelpositie van Salah had opgeheven.

Twee minuten later scoorde Salah ook zelf nog en dat was het hoogtepunt van de wedstrijd. Hij passeerde met een prachtige beweging twee man, stuurde met een kap nog eens twee man het bos in en rondde bekwaam af. In blessuretijd voltooide Firmino zijn hattrick voor de 5-0.

City wint ook

Manchester City liet zich in aanloop naar de derde speelronde in de Champions League niet verrassen in de Premier League. De titelverdediger won op eigen veld met 2-0 van het laag geklasseerde Burnley.

Bernardo Silva en Kevin De Bruyne kwamen voor de thuisclub tot scoren. Verdediger Nathan Aké speelde bij City de hele wedstrijd. Landgenoot Erik Pieters was bij Burnley ook de volle negentig minuten van de partij.