In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Grote brand bij schrootbedrijf Den Bosch onder controle

In Den Bosch heeft opnieuw brand gewoed in een berg schroot bij schrootbedrijf AVI. De brand is inmiddels onder controle, de brandweer is nog bezig met nablussen.

In Den Bosch en omgeving was een NL-Alert afgegeven. In de stad was volgens Omroep Brabant een flinke brandgeur te ruiken en in de wijde omgeving zijn rookwolken te zien. Ondanks dat de brand nu dus onder controle is, komt er volgens de veiligheidsregio nog wel rook vrij. Inwoners die er last van hebben, worden geadviseerd om hun ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is de brand lastig te blussen:

Brand bij schrootbedrijf AVI in Den Bosch

Bij het bedrijf worden onder meer autoschroot, fietsen en koelkasten verwerkt. Er is niemand gewond geraakt. Wel is één medewerker uit een aangrenzend kantoorpand gehaald en in veiligheid gebracht.

Industrieterrein De Rietvelden, waar het schrootbedrijf ligt, is volledig afgesloten. De A59 tussen Waalwijk en Oss ligt vlak bij het schrootbedrijf. Automobilisten hebben last van de rook en moeten daarom langzamer rijden.

Eerdere branden

In maart werd het schrootbedrijf ook al getroffen door een grote brand. En eerder waren er al meerdere broeibranden in het afval van autowrakken. Het bedrijf kreeg in april vorig jaar een dwangsom opgelegd omdat er te veel afval was opgeslagen, meldt de regionale omroep.

Burgemeester Mikkers van Den Bosch wilde na de brand in maart dat AVI zou vertrekken uit zijn stad. Hij vroeg de provincie, die over de huisvesting van het schrootbedrijf gaat, om te onderzoeken of de vergunning kan worden ingetrokken.

De provincie liet later weten onderzoek te doen naar de vergunningen van het bedrijf. Het zag er toen naar uit dat alles in orde was. AVI beloofde maatregelen te nemen om zulke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Volgens burgemeester Mikkers zijn er dus stappen genomen, maar hebben die de zorgen over de brandveiligheid niet weggenomen. "De brand van vandaag illustreert dat", schrijft Mikkers vandaag in een reactie. "Het is de tweede keer in korte tijd dat we nu met zo'n brand te maken hebben. En dat vraagt wat van ons als gezamenlijke overheid. En ik ga hier uiteraard verder over in overleg met de provincie, want de veiligheid van onze inwoners staat voorop."

Advertentie via Ster.nl