Michael Graste Photography

RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde is op 29-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden maakt veel los op sociale media; Ten Wolde had kanker en vertelde daar openhartig over.

"Ruud heeft tot het einde dapper gestreden en wilde zich niet gewonnen geven. Jullie weten hoeveel hij van het leven hield", schrijft zijn familie op Twitter. Ze zeggen zijn "vermogen werkelijk iedereen te kunnen raken" te zullen missen.

Onder het bericht van zijn familie stromen de steunbetuigingen binnen. "Ik kende Ruud niet persoonlijk maar door alle tweets voelde het wel zo", schrijft iemand. Twitteraars noemen hem "een lichtpuntje op Twitter". "Dank voor alle positieve berichten op mijn tijdlijn, ondanks je eigen sores", schrijft iemand anders.

Wat had hij het verschijnen van zijn boek nog graag willen meemaken.

Overlijdensbericht op Instagram

Ten Wolde wordt ook geprezen als "optimist". Zo schreef hij vorige maand: "Ben lekker in Antwerpen met een vriendin maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nu misselijk ben en ik platlig, omdat ik anders de avond niet trek. De bittere realiteit, helaas. Lig wel in een suite overigens, want ik kreeg opeens een upgrade."

"Wat intens verdrietig", schrijft RTL-presentator Luuk Ikink over het overlijden. "Het is onvoorstelbaar hoeveel levens Ruud geraakt heeft", schrijft demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Dilan Yesilgöz-Zegerius.

Ten Wolde schreef ook een boek over zijn ziekte: in Ziek Gelukkig vertelt hij "wat hij heeft geleerd over zijn ziekte". Het ligt dinsdag over een week in de winkel. "Wat had hij het verschijnen van zijn boek nog graag willen meemaken", schrijft zijn familie op Instagram. "We zijn zo trots op hem."

STER reclame