NOS SportAangepast

Varenhorst en Van de Velde dicht bij stunt tegen olympisch kampioen

Beachvolleyers Varenhorst en Van de Veld dicht bij stunt tegen olympisch kampioenen

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zijn er bij de World Tour Finals niet in geslaagd de finale te bereiken. In de halve finale waren ze dicht bij een stunt tegen de olympisch kampioen van Tokio, maar grepen ze toch naast de zege: 21-16, 18-21, 13-15.

De Noren Anders Mol en Christian Sorum wonnen in juli goud op de Spelen en werden een maand later voor de vierde keer op rij Europees kampioen.

Tegen Varenhorst en Van de Velde liepen ze echter lange tijd achter de feiten aan. Varenhorst blokkeerde uitstekend en Van de Velde vond meerdere keren de opening in de Noorse verdediging.

De eerste set ging naar het Nederlandse duo, dat in de tweede set bij 15-10 hard op weg leek naar de finale. De Noren knokten zich echter terug naar 15-15, kwamen op voorsprong en haalden de set binnen.

In de derde set sloegen Mol en Sorum al vroeg een klein gaatje en het lukte Varenhorst en Van de Velde niet om dat nog te dichten.

Verrassende zege op nummer drie van Tokio

In de kwartfinales had het Nederlandse koppel verrassend het als tweede geplaatste duo Cherif/Ahmed uitgeschakeld: 21-19, 15-21, 16-14.

Knappe zege van Varenhorst en Van de Velde

Cherif Younousse werd geboren in Senegal en Ahmed Tijan komt oorspronkelijk uit Gambia, maar de twee komen sinds 2014 uit voor Qatar. Ze voeren de wereldranglijst aan en veroverden op de Spelen van Tokio de bronzen medaille.

Varenhorst en Van de Velde poetsten in de eerste set knap een achterstand weg, waarna de tweede set met duidelijke cijfers naar Cherif/Ahmed ging. In de spannende beslissende set sloegen Varenhorst en Van de Velde op het derde matchpoint toe.

Zondag spelen Varenhorst en Van de Veld om het brons. Dan zijn de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo de tegenstanders.

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren de kwartfinales het eindstation. Zij maakten te veel fouten in hun kwartfinale tegen het Italiaanse duo Nicolai/Lupo en werden met 21-19, 21-17 uitgeschakeld.