De politie is massaal aanwezig bij de hogeschool
NOS NieuwsAangepast

Belgische politie arresteert man die gezocht werd in Kortrijk en Waregem

De Belgische speciale eenheden hebben een 18-jarige man gearresteerd naar wie sinds vanmorgen een klopjacht gaande was. Hij werd na een melding opgepakt in Avelgem en had een luchtpistool op zak. Het ging volgens de autoriteiten om een perfecte replica van een echt wapen.

De man was eerder op de dag gezien op de campus van een hogeschool in Kortrijk. De onderwijsgebouwen werden door de politie ontruimd. Daarna ging hij naar het nabijgelegen Waregem. Zo'n 12.000 mensen moesten daar uit voorzorg binnenblijven.

"Iedereen kan zich weer normaal op straat begeven en alle leerlingen kunnen naar huis", liet de gemeente Waregem vanavond via sociale media weten.

Scholen dicht om klopjacht

Het centrum van Waregem ging vanmiddag in lockdown en alle scholen moesten dicht vanwege de klopjacht. Ook het gemeentehuis in Waregem en een maatschappelijke instelling sloten de deuren.

Eerder op de dag was al in Kortrijk naar de man gezocht, zo'n twintig kilometer verderop. Hij was daar 's ochtends op een hogeschool gezien. De politie kreeg om 08.45 uur een melding van een student die een jongen had gesproken die zich wilde komen inschrijven. "In dat gesprek dacht de student een vuurwapen gezien te hebben. Daarom heeft hij de politie gebeld."

De politie, gespecialiseerde eenheden en het leger werden naar Kortrijk gestuurd. Studenten en docenten van de hogeschool moesten in de klaslokalen blijven en wegblijven van de ramen totdat ze het pand uit werden gehaald door agenten.

De directeur van hogeschool Vives in Kortrijk zei tegen Het Laatste Nieuws dat het gaat om een jongen van 18 met mentale problemen. Volgens het parket West-Vlaanderen is het een bekende van de politie, maar details zijn nog niet bekendgemaakt.

De leerlingen van de school in Kortrijk werden naar een gebouw in de buurt begeleid:

School in Kortrijk ontruimd na melding gewapende man

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl